„Orbital“ отново заедно с нов запис и фестивални участия

Английското електризиращо дуо „Orbital“ се събраха отново и обявиха фестивалите, на които ще участват. Изглежда разделите, които двамата братя правят през годините, им се отразяват добре, ако новата им съвместна работа остави и нов албум тази година. След издаването на новият сингъл „Kinetic“, тези предположения може и да се окажат реалност. 

Kinetic

Парчето може да чуете тук: The Guardian

Фестивалите, на които можете да си спомните „добрите времена“ с „Orbital“ от сантименталния old-school rave, punk-rock, electro и techno до модерен туист, са:

Събота 3-ти юни – Forbidden Fruit, Dublin 

Събота 8-ми юли – Bluedot, Jodrell Bank Observatory близо до Манчестър 

Петък 28-ми юли, Standon Calling, Herts

„Orbital“ са британско дуо, които започват проекта си през 1989 г. Двамата братя Phil и Paul Hartnoll от Кент, Англия, са се разделяли няколко пъти през годините, като през 2014 г. обявиха, че е окончателно. За радост на всички събирането им отново прави феновете повече от щастливи. Да се надяваме че ще е за последно.

Името на „Orbital“ идва от магистрала М25, която обикаля около Лондон в кръг. Първият им сингъл „Chime“ влиза в Топ 20 в английските чартове през 1990 г. с разбиваща скорост. Оттогава двамата правят фурор в електронната музикална култура и остават твърдо на върха.  

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

Мезек: гробница и крепост на междата между Родопите и Сакар

следващи

Безброй кашпи с лилави цветове