Gary Graham с пролет 2017 г. „Ready-to-Wear“

Гари Греъм е роден и израснал в Уилмингтън, Делауеър. След като се дипломира от гимназия „Newark“, учи живопис в продължение на една година в Мерилендския институт. След това се прехвърля в института за Изкуства в Чикаго където учи моден дизайн. През 1993 г. Греъм се премества в Ню Йорк и започва да работи като асистент дизайнер при Джей Морган Пует.

През 1999 г. стартира едноименната си линия. В първата си колекция въвежда исторически вдъхновени силуети, изработени изцяло от ръчно обагрени парчета коприна „органза“. С първите си колекции Гери Греъм спечелва репутацията на дизайнер на изискани, деконструирани дрехи. Днес модните му силуети отразяват интереса му към историята, контраста между светлината и тъмнината, и ролята на жените в обществото.

В продължение на осем години Греъм е работил от студиото си в историческата сграда в Tribeca. През август 2008 г. той открива първия си бутик във Flatiron District и открива водещия си магазин и студиото в Tribeca през август 2009 г. Той е член на Съвета на модните дизайнери на Америка.

Представяме ви колекцията на Gary Graham за пролет 2017 г.

Фотограф: Matt Coch

 

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

Еволюцията на белите ризи продължава и този сезон #Галерия

следващи

Никола Вапцаров – поетът на вярата в доброто