Третото поредно издание „Островът на тишинавтите“ ще оживее в рамките на „Беглика фест 2017“

Подгответе се за един „Лабиринт на сетивата“ сред природата – „Островът на тишинавтите“ е сетивно пространство – Лабиринт, създадено от „Театър на сетивата София“ като естествена част от „Беглика фест 2017 – Пресътворение“. Случващ се на големия остров в язовир „Голям Беглик“, спектакълът – изследване превръща зрителите в съучастници, в изследователи – „тишинавти“, проникващи под повърхността на познатата реалност в търсене на неочаквани съкровища, обвити в тишина.

„Пристъпваме в пространството отвъд думите. Оставаме неподвижни за малко. Притихваме. Разгръщаме сетивата си в дълбочина. Свързваме се. Навлизаме във финото измерение. Островът бавно наближава. Плясъкът на веслата и повеите на вятъра вече са Музика. Всяка капка ясно отеква. Последни метри и… „тишинавтите“ стъпват на брега. Островът ни приема във вечното си настояще, тук и сега.“ – така го описват организаторите, а всеки от участниците ще го преживее по свой собствен начин, избирайки маршрут, който го привлече с първата му стъпка на острова.

„Островът на тишинавтите“ ще бъде достъпен за посетителите на „Беглика фест 2017“ на 24-ти, 25-ти и 26-ти август между 14 и 17 ч.

За разлика от предишните издания, тази година посещението на „Острова ще бъде с билети, които може да закупите предварително на сайта на „Театър на сетивата София“ тук или на място, в случай, че има свободни места. 

„Театър на сетивата София“ е пионер в създаването на спектакли от вида „театър на сетивния лабиринт“ у нас от 2010 г. насам. Част е от Европейската мрежа за контекстуално ориентирани изкуства „The Republic of the Imagination“ и има зад гърба си реализирани редица социално-артистични проекта в страната и в чужбина.

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

Интервю с Ивелина Добрева: „Когато има силата да следва мечтите си, човек може да бъде успешен навсякъде!“

следващи

Борис Христов в САЩ