„Тишинавтика в БНР“ – сетивен концерт

30-ти Юни, Петък – Второ Студио на БНР

По вълните на радио ефира се носи кораб. Това е корабът на Тишинавтите. Прилича на сграда, обърната с върха надолу, която излъчва музика и тишина. Екипаж на кораба са ТИШИНАВТИТЕ – слушатели, изследователи, музиканти, хора без възраст, вслушани в гласовете на дълбините, своите и тези на Вселената. И ти можеш да бъдеш един от тях, ако се окажеш на 30-ти юни, петък, за няколко часа част от публиката на уникалния концерт „ТИШИНАВТИКА в БНР“.

Създаден като копродукция между Института за изследване на Тишината и Театър на сетивата София – „ТИШИНАВТИКА в БНР“ е следващият сетивен концерт – важен елемент от приближаващата ТИШИНАВТСКА култура. Това е концерт с необичайна, дълбока музика, която се ражда на момента и публика, която преминава през кратко сетивно пътуване, с цел да утихне, да изостри сетивата си и да се потопи в едно фино измерение преди срещата си с музиката. Сетивните концерти имат също така и театрален елемент, въвличат публиката в история, в преживяване, правят я съучастник на произведение на изкуството, което възниква тук и сега.

По време на „ТИШИНАВТИКА в БНР“ ще чуете:

МАРИНА ВЕЛИКОВА / Marina India с проекта си „Awakening the cosmos“, който хармонично съчетава вокал, тибетски купи за медитация, традиционни индийски инструменти – тампура и хармониум, както и сопран саксофон. Това е музика, на границата между сънуването и реалния свят, която незабелязано и деликатно ни води до преживяване на вътрешната ни тишина.

„SHAMANI TRIO“ Live – „SHAMANI TRIO“ са: виртуозният ромски цигулар Венци Такев, световният бийт бокс шампион – Skiller и музикалният експериментатор – Balkan Scientist. Музиката им е хипнотична, случваща се на момента, нетрадиционна, еклектична… шаманска. Музика – пътуване, с много тишина и празно пространство в себе си.

Иван Шопов – музикален продуцент и визуален артист, познат с различни имена – Cooh / Balkansky, създава оригинална електронна музика в различни жанрове, достигаща всички краища на света. На „ТИШИНАВТИКА в БНР“, Иван Шопов ще представи уникален Live ambient set.

Концертът ще завърши с музикалната практика Life Trance Circle, която въвлича участието на публиката в създаването на обща музика, чрез богата колекция от музикални инструменти от цял свят.

Публиката на сетивния концерт ще премине през специално подготвен сетивен маршрут до 2-ро студио на БНР.

Добре би било да бъдете облечени в бяло!

Концертът ще се излъчва на живо от радио Бинар.

Билетите с предварителна резервация и закупуване ТУК >>>

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

Езиците (на свободата и на несвободата) в „Балът на тираните“ от Пламен Дойнов

следващи

Великият Шаляпин и трите пръстена