Събор „Древно наследство“ с първо издание в Лондон – 16-ти септември, 2016 г.

Българи и чужденци ще мерят сили на ръченица на първия фолклорен събор „Древно наследство“ в британската столица.

Заповядайте на 16-ти септември 2016 г. в „Harrow Leisure Centre“, за да се потопим в магията на нашето древно наследство. Нека земята под краката ни да затупти от нашите танци и въздухът да затрепери от ехото на нашите песни, за да се усети пулсът на Българина. Да си припомним старите занаяти на българските майстори и се завърнем към нашите корени!!!

С помощта на фолклорните състави:

Ансанбъл „Чинари“. Създаден по идея на Асен Павлов през 1993 г. от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни. Всеки член на ансамбъла има отлична професионална подготовка по музика и хореография. Изпълнителите на ансамбъл „Чинари“ са талантливи и красиви млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни и съвременни български танци.

Приятели“ Лондон. Най-многобройната лондонска фолклорна формация „Приятели“, с ръководител Петко Праматаров, предложи прекрасна програма, и даже в един момент слезе от сцената при публиката, вдигна хората на крака и заслужи техните бурни аплодисменти.

Гергьовден“ Лондон. Всички членове на състава танцуват с много страст на всяка репетиция и излизане на сцена. Начело с хореографите Димитър Спасов и Марина Добрева, ръководител Петя Спасова, танцовия състав се радва на много покани за участия, както български, така и чуждестранни, на които показва красотата на българския фолклор и традиции.

Фолклорна Магия“ Лондон. Ансамбъл за народни песни и танци „Фолклорна Магия“ е сравнително млад ансамбъл , но зареден с много ентусиазъм и енергия да запази и продължи българското древно наследство. За краткото време, в което ансамбъла съществува разполагат с богат репертоар на песни и танци от почти всички етнографски области на България.

Ще ви разкажем една легенда, за един древен народ, който до ден днешен пази традициите и обичаите си. Където и да сме по света, българското древно наследство е по живо от всякога!

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

Срещи на младото европейско кино – III Издание

следващи

Последните години на Първото българско царство