Скулптурите на Дерек Хъгър – сливане на органичното движение с инженерна мисъл

Кинетичната енергия е основата на зашеметяващите скулптури на Дерек Хъгър (Derek Hugger). По закона за запазване на енергията, изведен във физиката преди 150 години от немския учен Роберт Мейер, младият специалист създава механичните си скулптури, като съчетава природните закони и изкуството. Движението на десетки дървени части се определя от работата и правилната им подредба. Така най-новата работа на Дерек – „Колибри“, като че ли безспирно може да събира прашец от цветето на живота.

Това е само една от скулптурите на Дерек. В работилницата си, в която може да се намерят прецизно нарязани безброй елементи, изчислителни уреди и програми, дизайнерът-инженер е сътворил и много други.

За него създаването на скулптурите е “страст към механизмите и неудържимо желание за решаване на механични пъзели“. И допълва, че „в повечето случаи работата се преправя много пъти, докато достигне до перфектния резултат“, който можете да си направите сами в работилницата. Дерек продава добре скицирани инструкции на работните планове, от които можете да си изберете в неговия уебсайт.  http://www.derekhugger.com

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

„Забравената история на България“, кинолектория – Чикаго

следващи

Есенни празници