Светлина, Любов и Ритуали – Магията на Българския Фолклор и Tрадиции, 30-ти октомври от 18:30ч.

Среща с автора Нели Тончева

Заповядайте на представянето на книгата „Светлина, Любов и Ритуали“ – Български Митове и Легенди.

30-ти октомври от 18:30 ч., автор Нели Тончева

Нели е художник и писател на свободна практика, който живее близо до Бостън. Тя представя работите си в частни галерии и събития. Тя е завършила дърворезба в България и e магистър от университета Съфолк в Бостън.

Нели е родена и отгледана в България. Това и е позволило да види и участва в уникални ритуали и традиции практикувани от нейните родители и деди. Те са запазени и практикувани от българите и до днес, дори и в модернизиран вид. Нели вярва, че традициите и ритуалите са много важна част от нашия живот, те са съкровище от миналото и мост към бъдещето ни.
Красотата и магията им оживяват в нейните колоритни картини и книгите, който тя пише в съавторство с Ребека Картър. Те ползват псевдонима Ронеса Авила, който е комбинация от техните имена и Самовила.

Самовила или Самодива е митично същество от българския фолклор и вдъхновение за дебютния им роман „Мистичната Емона“. Историята е за любовта между самодива и артист, които пътуват хилядолетия, за да се срещнат. Действието се развива в Емона, малко селце сгушено на брега на Черно море, което авторите използват, за да покажат много страни от българския бит.

Книгата се посреща с голям интерес и привлича интерес към българските ритуали, това е причината те да напишат „Светлина, Любов и Ритуали“.

Книгата не е научен труд, тя е подходяща за читатели от 8 до 108 години, както авторките обичат да се шегуват. Те използват факти и сцени, за да пресъздадат ритуалите по много интересен интерактивен начин. В книгата са включени и традиционни рецепти от колоритната, пикантна българска кухня.

Кога: 30-ти октомври, 2015 г.

Къде: Магура Bulgarian Collective Space

1136 S Elmhurst Rd, Mount Prospect IL 

 

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

„Брачната илюзия“ – Елена Петрова, Мариус Донкин, Валентин Танев

следващи

Monday Look