„Роден пъзел“ – колекционерски пъзели на български забележителности

Много хора обичат да пътуват. Много хора обичат да съчетават полезното с приятното. Все повече хора решават да останат или да се завърнат в Родината и да направят нещо полезно за нея. И независимо какво ще е то, когато всеки един направи положителната промяна и внесе доза оптимизъм можем много по-бързо да задвижим заедно колелото на промяната напред.

Запознайте се с двама положителни млади хора, които обичат да пътуват и да преоткриват Родината – Надежда Серафимова и Йордан Енев. Те са запалени пътешественици и редовно пътуват до знайни и незнайни кътчета на България. Пътищата им се пресичат през студентските години, а в момента продължават да се развиват заедно по общ път. Професионално влагат своята страст в ИТ сферата, а в свободното си време, освен да пътуват, обичат да бъдат активни, да спортуват, да откриват нови хоризонти, да живеят пълноценно и целеустремено.

Една спонтанна идея да спомогнат популяризирането на родните забележителности по нестандартен начин ги подтиква да реализират своя личен проект „Роден Пъзел“.

Роден Пъзел“ е колекция от пъзели на български забележителности, чрез която имате възможност парченце по парченце да наредите поредица от прекрасни български забележителни места, да опознавате Родината и да вдъхновявате себе си и хората около вас с красотите ѝ.

Официално начало на проекта е ден преди Коледа и те считат символиката зад тази дата и новото им начинание за нещо много специално. Още от самото начало нашите пътуващи приятели влагат и продължават да влагат в идеята си много страст, енергия и ентусиазъм и зареждат всеки един пъзел със своята положителна енергия. Това не е просто продукт, а едно послание, което те искат да отправят, а именно:

„Да вдъхновим хората да ценят това, което ни заобикаля и сами да поискат да го видят с очите си, за да намерят своето кътче, което ги завладява и кара да се чувстват свободни! Защото страната ни е прекрасна и от нас зависи да запазим богатствата, които имаме – забележителности, история, традиции, природа.“

Те провокират хората да се забавляват нареждайки всяко парченце, а след това да посетят мястото от където е картината, ако все още не са или пък обратното, да запаметят хубавия спомен от посещението на дадено място, като наредят пъзел от него.

Чрез тази форма на представяне на красотите на България, Надежда и Йордан подаряват частица свобода на всички ни. Помагат ни да избягаме от ежедневието и дигиталния свят. Реденето на пъзел може да бъде много приятно социално занимание, да сплоти семейството, да разнообрази вечер с половинката, защо не и така да изберете следващата си дестинация за пътуване.

За първи пъзел от колекцията те избират едно прекрасно място намиращо се в сърцето на България. Идеята им е да тръгнат именно от там във всички посоки, за да обхванат цялата красота на Родината ни. Първата картина е от Трявна, която със своя неповторим дух и автентична архитектура ни води през своите тесни улички далеч от шума на забързаното ежедневие. Малкото градче е сантиментално за тях място, което обичат да посещават често, близко е до сърцата им и до родните им краища – Габрово и Първомайци.

„Разходка по улицата на занаятите или наслаждаването на Тревненската архитектура ни зарежда за дни напред и успяваме да си отдъхнем от забързаното ежедневие.“

Пъзелът носи красивото име „Символите на Трявна“ и впечатляващият кадър пресъздава два от символите на града, който е бил там знае – „Гърбав мост“ и „Часовникова кула“. Това е любимо място на тревненци и предпочитано място за снимки от туристите. Всички останали детайли около тях допълват атмосферата и биха ви накарали още по-силно да поискате да се пренесете на това място. Всеки един пъзел се състои от 1000 елемента и след като е нареден се превръща в невероятна картина с големина 48х68см, която вече е оживяла в домовете на първите закупили пъзела.

В „Роден пъзел“ и двамата влизат в различни роли и както и в живота и тук те взаимно се допълват. В един момент разработват идеята и материализират думите „Любов към Родината“. В друг – стават сами дизайнери на своя продукт, занимават се още с маркетинг и разработване уеб сайта на своя продукт. Те също са и екипът, който комуникира с клиентите и понякога доставя до врата своя продукт. Едно за тях е ясно – на всеки един етап от развиването на идеята за тях изникват нови предизвикателства, с които намират за изключително интересно да се сблъскват и решават, за да се развиват личностно и да подобряват своята мисия.

„Ние държим идеята ни да стига до сърцата на хората и да съхраняваме българското. За нас всяко едно кътче е заредено с енергия, красота, мъдрост и човек трябва да отвори сетивата си, за да бъде докоснат.“

Може да се сдобиете с „Роден пъзел“ на техният сайт www.роден-пъзел.com или директно на тяхната фейсбук страничка – Роден пъзел. А защо не и да го получите лично от тях, за да се запознаете. Към момента всички доставки за град Варна са безплатни, а ако не бързате и се намирате в централна България, те ще ви го донесат лично при следващото си пътуване към дома.

Ако идеята ви допада, ако обичате да пътувате или пък просто да нареждате пъзели, в тяхната страничка има за всеки по нещо. Може да подкрепите тази родолюбива идея като харесате/споделите/разкажете за тях, както направихме и ние, за да мултиплицираме заедно доброто и да заразим още повече хора с него. 

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

Тодор Мазаров – новият Карузо

следващи

„Жан и Беатрис“ – съвременна приказка за проблемите в любовното общуване