Евгени Петков и силата на природата в Еко облеклата

Модният дизайнер Евгени Петков е един от най-ярките млади звезди на европейската модна сцена. Той е млад, енергичен и изключителен новатор в съвременната мода. Познава българската мода и работата му по същество се състои от изследване на традиционни тъкани, бродирани фолклорни носии, и тракийско злато с интересна европейска нотка, придобита от времето прекарано в Париж.

Неговите най-нови колекции са оборудвани с луксозни, ръчно плетени рокли от естествени влакна в чест на чувствителността и страстта му към миналото на България .

Дизайнерът е също прочут моден стилист за модното списани „Руж“.

Евгени Петков казва: „Еко модата е както местен така и глобален проблем.“

Париж винаги е бил моето вдъхновение, като дизайнер, който също се ангажира с намирането на нови набези на българската модна сцена.

Модните критици и журналисти определят стила на Евгени Петков като женствен и много провокативен. Неговият стил е ориентиран към висшата мода с използването на естествена кожа и натурални материали. Очевидно е влиянието на парижката мода, но стилът му е смесен с български мотиви. Ако трябва да определим стила на Евгени Петков с три думи, те са: стил, провокация и женственост.

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

Смях и весели емоции с комедийните български сериали – II част

следващи

Нов прочит на българските традиционни ритми