Добринка Табакова вече е главният композитор на концертния оркестър на Би Би Си

Известният български композитор Добринка Табакова бе избрана за главен композитор на концертния оркестър на Би Би Си (BBC Concert Orchestra). Тя ще замени досегашния композитор Гай Баркър. Оркестърът на Би Би Си ще изпълнява, както пиеси от нейното досегашно творчество, така и нови композиции. Първото изпълнение вече е планирано за сезон 2018 – 2019 г. и ще прозвучи в прочутата зала „Queen Elizabeth“. Добринка Табакова ще участва в артистичното ръководство на оркестъра, в програмирането на концертите, записите и образователните проекти.

Генералния мениджър на BBC Concert Orchestra казва: „Изключително се вълнуваме и приветстваме Добринка Табакова в семейството на симфоничния оркестър. Като изключително талантлив композитор, Добринка ще ни помага в изграждането на програмите на симфоничния оркестър и концертите, като ще имаме и възможността да се запознаем с нейните произведения. Ние се вълнуваме от възможността да работим с нейното творчество и да го споделяме с нашата публика“

Интервюто с Добринка Табакова за списание „Българка“ можете да прочетете тук: „Композитор на мечти – интервю с Добринка Табакова“.

коментари

сподели мнение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

предишни

„Пътища за никъде“ и „Черните лебеди“ – екзистенциализмът на Богомил Райнов

следващи

„Daft Punk“ съобщиха за първото си изпълнение на живо. Дали това не означава и нов „Alive 2017“?